Tipuri de termostate de ambient

Daca ti-ai montat recent o centrala de apartament sau pur si simplu nu esti multumit de modul in care este incalzita locuinta ta, este cazul sa achizitionezi un termostat de ambient. Pentru a-ti da seama exact de ce fel de termostat ai nevoie, trebuie mai intai sa studiezi oferta magazinelor de profil. Mai mult, este bine sa stii care sunt tipurile de termostate care se gasesc pe piata, sa le cunosti caracteristicile, avantajele, dar si punctele slabe.

In primul rand, termostatele pot fi cu fir sau fara fir. Termostatul wireless are, asa cum ii spune si numele, avantajul de a nu fi legat de un cablu. Prin urmare, poate fi instalat oriunde in locuinta ta, fara grija de a fi nevoit sa ascunzi firul inestetic. In plus, poate fi mutat in orice incapere doresti, in functie de locul in care petreci cel mai mult timp intr-un anumit moment al zilei. In ceea ce priveste termostatele fara fir, acestea sunt mai ieftine. Daca nu iti doresti sa muti deloc aparatul pentru ca i-ai gasit un loc stabil si convenabil pentru tine, nu are rost sa investesti o suma mai mare doar pentru a avea un termostat wireless.

Apoi, termostatul poate fi programabil sau neprogramabil. Termostatele programabile digitale sunt din ce in ce mai populare in ultimii ani, datorita tehnologiei concepute astfel incat sa vina in intampinarea nevoilor consumatorilor cu o viata activa si dinamica. Un astfel de dispozitiv este dotat cu mai multe programe care pot fi setate pe parcursul unei saptamani. Chiar si in cadrul unei singure zile, temperatura poate fi modificata in functie de mai multe intervale de timp independente. Termostatele de ambient programabile sunt prevazute cu mai multe regimuri de lucru, cum ar fi manual, automat, vacanta, anti-inghet etc. Setarile sunt memorate chiar daca intervine o pana de curent sau daca inlocuiesti bateriile. &nbsp;</p><p>In schimb, termostatul neprogramabil este perfect in cazul in care iti doresti sa controlezi cat de cald este din locuinta ta, la cele mai mici costuri. Trebuie doar sa il setezi pe valoarea de temperatura pe care vrei sa o ai in camera si isi va indeplini cu brio misiunea. Este usor de folosit, de aceea este ideal pentru persoanele care nu vor sa se complice cu aparaturi sau tehnologii sofisticate.

Majoritatea termostatelor moderne au ecrane LCD de diferite dimensiuni. In general, termostatele neprogramabile nu au acest tip de ecran, insa unele modele de acest tip pot fi dotate cu un ecran mai mic. Afisajul electronic arata valorile unor parametri importanti, precum temperatura ambientala, temperatura care trebuie atinsa, regimul de lucru, programul setat, diverse erori etc. Fiind luminate, acestea sunt usor de folosit si noaptea. Setarile termostatului se realizeaza cu ajutorul unor butoane sau, in cazul termostatelor de ultima generatie, prin intermediul touchscreen-ului.

Acum, dupa ce ai analizat cu atentie plusurile si minusurile diverselor tipuri de termostate, vei fi mult mai informat atunci cand vei merge intr-un magazin sau vei intra pe un site de specialitate. Daca tot ce iti doresti este un produs ieftin si nepretentios, ai la dispozitie termostatele neprogramabile, cu sau fara fir. In schimb, daca vrei un dispozitiv inteligent, cu programare intuitiva, poti alege dintr-o gama larga de termostate digitale programabile, care iti vor face viata mai usoara.

Termostat programabil fara fir Computerm

Termostatul este un dispozitiv folosit pentru a seta si a mentine temperatura dorita intr-o anumita incapere. Termostatul programabil fara fir Computerm Q7 RF este destinat centralelor termice, dar si aparatelor de climatizare.  Usor si confortabil de utilizat, acest termostat de ambient este o varianta ideala cand iti doresti un produs performant si de calitate. Termostatul Computerm Q7 RF e

Cronotermostat fara fir programabil Honeywell CM 727

Cronotermostatul ofera control asupra sistemului de incalzire prin intermediul programelor inteligente pe care le pune la dispozitia utilizatorului. Temperatura poate fi setata in functie de timp, prin urmare� tu vei beneficia de cele mai bune conditii indiferent de perioada din zi. Termostatul wireless programabil Honeywell CM 727 este un produs de calitate care se bucara de


PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C. | Solutionarea online a litigiilor | Pshihoterapie Bucuresti

Ne gasit la adresa: Sector 4, Bucuresti, Romania, cod postal 40323, Str. Lanariei nr. 93